Domáce kuracie chop suey
Vynikajúce chop suey recept ako si ho pripraviť doma.
Ingrediencie
- 250 g kuracie prsia
- 200 g bravčový bôčik
- 150 g kuracia pečeň
- 150 g krevety
- 2 pl oleja
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl soľ
- 11⁄2 čl ustricová omáčka
- 4 strúčiky cesnak
- 1 veľká cibuľa
- 11⁄2 čl kukuřičného škrobu
- 2 šálky zeleninový bujón
- 1 l voda
- 1 mrkva
- 11⁄2 šálky karfiol
- 1 šálka brokolica
- 250 g kapusty
- 150 g hrachové lusky
- 5 ks mladej kukurice
- 11⁄2 šálky šampiňónov
- 1 paprika
- 1 zelená paprika
- 1⁄4 šálky zeleru
Najnovšie letáky
Postup
Recept má veľa surovín ale príprava je pomerne rýchla. Najskôr očistíme mrkvu a pripravíme si všetku zeleninu, nakrájame ju na menšie kusy. Dáme si variť vodu, osolíme ju. Vložíme do nej nakrájanú mrkvu a rýchlo povaríme asi 1 minútu. Rýchlo ju schladíme vo vode z ľadom.
Zdroj: Youtube
Tak isto postupujeme aj z karfiolom, brokolicou, cukrovým hráškom a zelerom. Obvarenú zeleninu si necháme odtiecť od vody.
Zdroj: Youtube
V hlbokom voku orestujeme na oleji kuracie prsia, pridáme na väčšie časti nakrájanú cibuľu. Osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak.
Zdroj: Youtube
K mäsu pridáme na malé kúsky nakrájaný bôčik, pečeň a pridáme nakrájané šampiňóny a krevety. Všetko spolu stále restujeme. Pridáme ústricovú omáčku a opekáme. Podlejeme vývarom a podusíme do mäkka.
Zdroj: Youtube
Na záver do mäsa už len pridávame zeleninu, teda mrkvu, brokolicu, zeler, karfiol, hrášok, kukuricu, papriky a kapustu. Všetko spolu orestujeme a na záver už len zahustíme škrobom, rozrobeným v troche vody.
Zdroj: Youtube