REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UpU88-acMjfe89D6f3km/84babd3d13741d3bd61cdba16b1860.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Bravčové mäso na šťave s tarhoňou
Recept na bravčové mäso na šťave s hríbami a tarhoňou. Jedlo plné skvelej chute a úžasnej vône.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčovej plece
- 1 veľká cibuľa
- 2 hrste nakrájané šampiňóny
- 250 ml bujón
- 1 čl mletej sladkej papriky
- 1 čl sušeného tymiánu
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 200 g tarhoňa
- 11⁄2 pl olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Cibuľu si nasekáme najemno. Bravčové mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci si speníme cibuľu na oleji. Pridáme kúsky mäsa a restujeme. Poprášime paprikou, soľou a korením.
3. Krok
Pridáme tymián a hríby. Podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka.
4. Krok
Pripravíme si tarhoňu. V hrnci na oleji ju opekáme. Tarhoňu opekáme poriadne do hneda.
5. Krok
Osolíme si ju a pridáme k nej vodu. Vody musí byť dvojnásobný objem tarhone. Keď začne voda vrieť prikryjeme a stíšime oheň.
6. Krok
Keď sa voda vydusí tarhoňa je hotová. Premiešame vidličkou a môžeme podávať.
O