REKLAMA

Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ

Bravčové mäso na šťave s tarhoňou

Recept na bravčové mäso na šťave s hríbami a tarhoňou. Jedlo plné skvelej chute a úžasnej vône.

REKLAMA
Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Recept nájdeš v tomto článku

Tarhoňa v hlavnej úlohe: Ako pripraviť tarhoňu s výbornou chuťou?

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčovej plece Pridané do
  • 1 veľká cibuľa Pridané do
  • 2 hrste nakrájané šampiňóny Pridané do
  • 250 ml bujón Pridané do
  • 1 čl mletej sladkej papriky Pridané do
  • 1 čl sušeného tymiánu Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvo mleté čierne korenie Pridané do
  • 200 g tarhoňa Pridané do
  • 112 pl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuľu si nasekáme najemno. Bravčové mäso si očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

V hrnci si speníme cibuľu na oleji. Pridáme kúsky mäsa a restujeme. Poprášime paprikou, soľou a korením.

3. Krok

Pridáme tymián a hríby. Podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka.

4. Krok

Pripravíme si tarhoňu. V hrnci na oleji ju opekáme. Tarhoňu opekáme poriadne do hneda.

5. Krok

Osolíme si ju a pridáme k nej vodu. Vody musí byť dvojnásobný objem tarhone. Keď začne voda vrieť prikryjeme a stíšime oheň.

6. Krok

Keď sa voda vydusí tarhoňa je hotová. Premiešame vidličkou a môžeme podávať.

Komentáre (1)

Alexandra_Boberova 19. 5. 2023

O

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov