REKLAMA
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Domáci bulharský šalát originál
Výborný šalát na raňajky alebo desiatu. Klasika, ktorá nás baví.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g jemná saláma
- 4 ks kyslá uhorka
- 2 ks zaváraná kápia
- 2 ks feferónka
- 2 ks Cibuľa
- 4 cl olej
- 5 g horčica
- 1 cl ocot
- 1 pohár kečup
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Salámu nakrájame na pásiky. Uhorku nakrájame úplne najemno aj spolu s kapiou. Feferónku môžeme pridať podľa chuti, kto nemá rád pálivé, tak ju nepridá. Cibuľku si nasekáme najemno a pridáme k ostatným surovinám.
2. Krok
Všetko spolu premiešame. V miske si zatiaľ zmiešame olej, horčicu, ocot a kečup. Zálievku pridáme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame. Najlepšie je, keď šalát postojí aspoň 2 hodiny v chladničke.