Zdroj: Pixabay: rodeopix
Domáce maslo
Tento recept vás naučí, ako si pripraviť domáce maslo z jednoduchých surovín a bez potreby zložitého vybavenia. Domáce maslo je chutné a zdravšie ako kupované. Navyše, samotný proces jeho výroby je veľmi odmeňujúci!
Ingrediencie
- 500 ml Smetana
Najnovšie letáky
Postup
Vložte smotanu do čistého pohára a pevne ho zakryte.
Nechajte pohár pri izbovej teplote po dobu 6-8 hodín, aby smotana zakysla.
Potom, ako smotana skysne, vložte ju do chladničky na 12 hodín.
Po 12 hodinách v chladničke vezmite pohár a začnite ho silno triasť. Tento proces by mal trvať asi 15-20 minút.
Budete vedieť, kedy je maslo hotové, keď sa v pohári začnú objavovať kúsky pevného masla.
Hotové maslo vložte do sita a nechajte odtiecť. Odložte tekutinu (podmáslie), ktorú možno použiť v ďalších receptoch.
Máslo vložte do studené vody a promíchejte, aby se odstranily zbývajúce zvyšky podmáslo. Túto operáciu opakujte, dokým voda nebude čistá.
Vezmite maslo, vložte ho do nádoby a pevne ho stlačte. Maslo je teraz pripravené na použitie!