REKLAMA
Zdroj: pixabay
Domáce pečené nanuky
Rýchly a skvelý dezer zo zvyškov pečeného cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Korpus
- odrezky z piškótového cesta
- 250 g mascarpone
- 3 pl džem podľa chuti
Poleva
- 1 bal biela čokoláda
- 2 pl maslo
- zdobenie
- potravinárske farby
- drvené orechy a ovocie
- nanukové paličky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Základ, teda korpus pripravíme z rozdrobených odrezkov z piškótového plátu. Premiešame ho spolu s mascarpone a džemom.
2. Krok
Mala by nám vzniknúť kompaktná hmota, množstvo surovín si teda môžeme prispôsobiť. Zmes dáme do formy na nanuky a zapichneme paličky. Dáme na hodinu do mrazničky.
3. Krok
Zatiaľ pripravíme polevu. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej tuk. Nanuky vyberieme z mrazničky a hneď ich v poleve namáčame.
4. Krok
Vrch nanuka si ozdobíme podľa vlastnej fantázie, používame rôzne druhy zdobenia, potravinárske farby, ktorými môžeme zafarbiť aj polevu. Fantázii sa medze nekladú.