REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáce sušené mäso
Domáce sušené hovädzie mäso alias jerky. Jeho prípravou ušetríte až 70% ceny oproti kupovanému sušenému mäsu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 ks mleté hovädzie mäso
- sójovej omáčky
- worcesterská omáčka
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
360 min.
1. Krok
Mleté hovädzie mäso zmiešame so sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, korením a soľou.
2. Krok
Z mäsa potom vyvaľkáme placky a vložíme ich do sušičky na ovocie. Placky nemôžu byť ani veľmi hrubé, ani veľmi tenké.
3. Krok
Mäso sušíme zhruba 3 až 6 hodín. Treba si to odsledovať a rotovať platne v sušičke, aby sa nestalo, že jednu platňu už máme suchú a druhú ešte surovú.