REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáce veľkonočné jednohubky
Jednohubky pre posedenie na Veľkú noc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 2 ks francúzska bageta
- 20 dkg uherák
- 1 ks čerstvá uhorka
- 8 ks cherry paradajky
- 10 ks prepeličie vajíčka
Nátierka
- 300 g zemiaky varené v šupkách
- 300 g saláma mäkká
- 50 g mrkva
- 150 g hrášok mrazený
- 150 g uhorka sterilizovaná
- 200 g majonéza
- 10 g korenie čierne mleté
- 20 g soľ
- 50 g Cibuľa
- 20 g cukor práškový
- Worcester
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme prípravou nátierky. Uvarené zemiaky si nakrájame spolu so salámou na malinké kocky do väčšej misy.
2. Krok
Cibuľu si nasekáme a jemne posolíme a pokoreníme. Necháme si ju chvíľku postáť bokom aby stratila svoju ostrú chuť.
3. Krok
Cibuľu pridáme k zemiakom a saláme. Pridáme nálev z uhoriek asi 1 dcl. Postupne pridáme hrášok, mrkvu a kyslú uhorku tiež nakrájanú na malinké kúsky. Na záver do šalátu pridáme už len majonézu, worchester a trošku cukru aby nebol kyslý.
4. Krok
Týmto šalátom resp. nátierkou natrieme na plátky nakrájanú bagetu.
5. Krok
Na každú jednohubku uložíme do tvaru ružičky uherák. Na tenko nakrájané plátky vajíčok, uhorky a tenký plátok paradajky.