REKLAMA
Domáce žemlicky recept
Jemné, vláčne pečivo už pre malé deti
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 50 g vody
- 60 g mlieka
- 15 g roztopeného masla
- 3 g sušeného droždia z dm slovensko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
Všetky suroviny dôkladne premiešame. Necháme odychovať 30 minút. Dôkladne vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 1 hodinu. Cesto si rozdelíme na 4 alebo 6 rovnakých častí. Snažíme sa rovnako veľké, aby sa rovnako upiekli. Z každej vytvarujeme guličku a necháme odpočívať 10 minút. Tvarujeme bagetky, žemle, rožky, dáme na papier na pečenie a ešte necháme kysnúť pokiaľ sa nám nezohreje rúra. Každú bagetku potrieme mliekom a pečieme na 220/ 15 minút.