Domáci chlieb
Víkend volá a pre chlieb sa nám do obchodu ísť nechce 😊 Tento krát ponúkam recept na chlebík bez kváskovania – tak šup šup!
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky
- 42 g droždie
- 4 stredne veľké uvarené zemiaky v šupke
- 3 čl soľ
- 2 čl ocot
- 600 ml voda podľa vlhkosti zemiakov
- 1 čl mletá rasca
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si kvások: droždie zmiešame ho s vlažnou vodou a necháme 15 minúť stáť. Následne pridáme múku, nastrúhané zemiaky, ocot, zvyšnú vodu, soľ a cesto hnetieme buď ručne alebo pomocou kuchynského robota. Cesto necháme odpočívať 30 minút a prelozime ho. Následne ho vložíme do ošatky a necháme stáť aspoň hodinu. Rúru si poriadne rozohrejeme na 220 stupňov. Do studenej rúry vložíme kameninovú nádobu na pečenie chleba. Po rozohriatí cesto vyklopíme do rozohriatej kameninovej nádoby a uzavrieme. Takto pečieme 40 minút. Posledných 15 minút nádobu odkryjeme.
TIP: Do cesta môžeme primiešať aj rôzne semienka alebo bylinky.