Zdroj: Freepik
Domáci čokoládový ryžový puding
Tento recept predstavuje jedinečnú obmenu klasického ryžového nákypu, do ktorého sa pridáva čokoláda.
Ingrediencie
- 1 pohár Krátkozrnnej ryže
- 2 poháre vody
- 4 poháre Plnotučného mlieka
- 1⁄2 cukru
- 1⁄2 pohár kakao
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1 vanilkový extrakt
- Šľahačka (na podávanie)
Najnovšie letáky
Postup
Ryžu prepláchnite pod studenou vodou. Tento krok je veľmi dôležitý, pretože sa ním odplaví prebytočný škrob a ryža sa počas varenia nezlepí.
Prepláchnutú ryžu zmiešajte s vodou v stredne veľkom hrnci a priveďte ju do varu. Varte na miernom ohni 15 minút alebo kým sa voda nevstrebe.
Počas varenia ryže súčasne v samostatnej miske vyšľahajte mlieko, cukor, kakaový prášok a soľ. Kakaový prášok odporúčam vopred preosiať, aby sa hladko spojil a nevznikli hrudky.
Keď ryža absorbuje vodu, pridajte do hrnca s ryžou zmiešané prísady. Dobre premiešajte.
Varte ho na miernom ohni 30-35 minút. Občas premiešajte, aby sa ryža neprilepila na panvicu a aby puding zostal krémový a sýty.
Keď zmes zhustne na pudingovú konzistenciu, stiahnite ju z ohňa. Potom vmiešajte vanilkový extrakt.
Puding rozdeľte na jednotlivé taniere. Nechajte ho vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho na niekoľko hodín uložte do chladničky.
Každú misku pudingu podávajte s kopčekom šľahačky na vrchu.