REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SXqVGUK-2s7SSrAfHZQR/36b2c4672fe178a8d94a850b207dd9.jpeg)
Zdroj: Langan from Canva
Domáci paradajkový pretlak
Výnimočne chutný a zdravý domáci paradajkový pretlak, ktorý sa hodí do rôznych jedál.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 5 kg paradajky
- 100 g soľ
- 50 ml olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky.
2. Krok
V hrnci povaríme paradajky, kým nezačnú púšťať šťavu.
3. Krok
Pridáme soľ a olej a varíme, kým sa hmotnosť nezredukuje na polovicu.
4. Krok
Pretlak preceďíme cez jemné sito a paradajkové zbytky stlačíme, aby sme získali čo najviac šťavy.
5. Krok
Pretlak znova privedieme k varu a hotový pretlak ešte horúci nalejeme do sklenených pohárov, ktoré zašrobujeme a obrátime hore dnom.
6. Krok
Poháre necháme vychladnúť.