REKLAMA
Zdroj: saquizeta from Getty Images
Dusené teľacie mäso na zelenine
Perfektné a šťavnaté dusené teľacie mäso na zelenine s mrkvou, petržlenom a hrachom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g teľacieho mäsa
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 pl hrášok
- 2 kvapka olej
- 1 bobkový list
- 3 celé nové korenie
- soľ a korenie
- 3 čajová lyžička maslo
- 1 zeleninový vývar alebo bujón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Teľacie mäso nakrájame na väčšie kocky, vo veľkosti asi 2,5 cm.
2. Krok
Ošúpeme zeleninu a nakrájame ju na drobno.
3. Krok
Na oleji na panvici opražíme mäso dozlatista a nechávame na strane. Na tej istej panvici speníme maslo, pridáme cibuľu, mrkvu, hrach a petržlen. Všetko spolu dusíme do polomäkka.
4. Krok
Potom pridáme mäso späť a všetko premiešame.
5. Krok
Následne pridáme bobkový list, nové korenie, prisypeme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
6. Krok
Mäso podlejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou asi hodinu.