Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Dvojfarebný koláč
Recept na zaujímavý dvojfarebný koláč s tvarohovou plnkou.
Ingrediencie
Cesto:
- 320 g hladká múka
- 200 g kryštálový cukor
- 8 ks vajec
- 130 ml mlieka
- 130 ml olej
- 2 pl kakao
- 1 ks prášok do pečiva
Plnka:
- 500 g syr cottage cheese
- 4 pl detská krupica
- 5 pl kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- kôra z citróna
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
Cukor so žĺtkami vyšľaháme do peny, prilejeme k ním olej, mlieko a nakoniec prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Nakoniec opatrne metličkou primiešame vyšľahaný sneh.
Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao.
Biele cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Na biele cesto naložíme lyžičkou hnedé cesto.
Tvarohovú plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, krupice, cukru a kôry z citróna.
Lyžičkou tvarujeme malé guľky, ktoré poukladáme do cesta. Kto nechce robiť guľky nemusí, stačí lyžičkou kade-jako naložiť na cesto tvarohovú plnku.
Takto pripravený dvojfarebný koláč s tvarohovou plnkou pečieme na 170 stupňov cca 30 minút.