REKLAMA
Éclairs s karamelovým krémom a lieskovoorieškovým praliné

Éclairs s karamelovým krémom a lieskovoorieškovým praliné

Dokonalé 😍

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 160 g hladkej múky Pridané do
  • 120 g vody Pridané do
  • 120 g mlieka Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 20 g cukru Pridané do
  • 220 g vajec približne štyri kusy M Pridané do

Ľahký karamelový krém

  • 200 g cukru Pridané do
  • 500 ml smotany na šľahanie 40 percentnej Pridané do

Lieskovoorieškové praliné

  • 250 g lieskových orieškov Pridané do
  • 250 g kryštálového cukru Pridané do

Čokoláda na vrch

  • 100 g karamelovej čokolády Callebaut alebo mliečnej Pridané do
  • 50 ml smotany na šľahanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Lieskovoorieškové praliné: Lieskovce nasypeme na papier na pečenie a dáme ich do vyhriatej rúry na 160 ° - 15 minút. Ešte horúce zbavíme šupky za pomoci utierky. Mne sa to podarilo čiastočne, ale na chuti to neuberie.

2. Krok

Cukor skaramelizujeme a do horúceho nasypeme oriešky, premiešame. Odstavíme a nasypeme späť, na papier na pečenie. Necháme vychladnúť. Vychladnuté nasypeme do sekáčika a vymixujeme na hladkú pastu. Mixovaním dochádza k otepľovaniu čiže pasta sa stáva tekutejškou, hladkejšou. 🌰🌰🌰

3. Krok

Praliné premiestnime do skla a uchovávame v chladničke.

4. Krok

Éclairs:

5. Krok

Do hrnca dáme vodu, mlieko, maslo,cukor, štipku soli. Privedieme do varu nasypeme múku, vymiešame kompaktné cesto a odpaľujeme približne 12 minút. Cesto prenesieme do misy, v ktorej budeme šľahať s vajíčkami a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta, postupne pridávame vajcia a vymixujeme. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie, linky (asi 2 cm hrubé a 10 cm dlhé). Malo by ich vyjsť zhruba 15 (záleží to od hrúbky a dĺžky akú nastriekame, mne vyšlo viac). Poprášime s práškovým cukrom. Necháme ich ešte 30 minút odležať a pečieme na 180 ° 30-40 minút, dozlatista.

6. Krok

Karamelový krém: cukor necháme skaramelizovať, prilejeme 200 ml smotany. Povaríme aby sa karamel so smotanou zjednotili. Necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Po vychladnutí vyšľaháme so zvyškom šľahačky (300 ml), na hladký krém.

8. Krok

Éclairs necháme vychladnúť. Karamelový krém aj lieskovoorieškové praliné dáme do vreciek a pomocou úzkej špičky plníme. Najskôr trošku praliné a potom karamelový krém.

9. Krok

Čokoládu roztopíme so smotanou na šľahanie a každú éclairs v nej namočíme.

10. Krok

Dozdobíme zvyšným krémom alebo s lieskovcami.

11. Krok

Dobrú chuť 🤎🌰

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov