Fantastické jahodové muffiny
Supervláčne, jemné a plné čerstvého ovocia. Najlepšie jahodové muffiny, ktoré sú úžasné aj na druhý deň!
Ingrediencie
Cesto
- 200 g hladká múka
- 50 g polohrubá múka
- 250 g cukor kryštál
- 11⁄2 dl mlieko
- 1⁄2 dl olej
- 2 ks vajce
- 2 kl prášok do pečiva
- 1⁄2 kl soľ
Okrem toho
- čerstvé jahody
- trochu práškový cukor
- 200 ml mlieko
- trošku cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Suché suroviny dáme do jednej misky a mokré do druhej misky. Následne všetko zmiešame a dostaneme hladké hustejšie cesto. Cesto nalejeme do papierových košíčkov, ale len do polovici. Teraz dáme jahody, ktoré najprv namočíme do cukru. Nakoniec vylejeme do košíčkov aj zvyšok cesta. Muffiny pečieme na 190°C 20 minút. Upečené necháme celkom vychladnúť.
Zohrejeme si 2dl mlieko s trochou cukru a muffiny namáčame. Namáčame studené muffiny do horúceho mlieka cca.5-6 sekúnd, treba počítať🙂 Nakoniec muffiny necháme postáť aspoň 2-3 hodiny, ale kludne môžte aj 7-8 hodín. Pravdupovediac, najsamlepšie sú na druhý deň, takže si ich môžte upiecť aj deň vopred🙂
Toto sú jedny z tých NAJ muffinov ktoré poznám a pravidelne pečiem. To krátke namáčanie v mlieku im dodá nielen na chuti, ale najmä vláčnosť. Myslím, že keď raz vyskúšate takto muffiny, tak už inak robiť nebudete🙂 Ja pečiem doma viacero muffinov a namáčanie v mlieku je už u mňa pravidelnosť. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube