Zdroj: YouTube
Fantastický veľkonočný aspik na studené misy
Ingrediencie
- 700 ml voda
- 300 ml suchého bieleho vína
- 18 g soľ
- 3 g mleté čierne korenie
- 2 g nového korenia
- 2 g kryštálový cukor
- 2 g borievky
- 1 bobkový list
- ocot
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky.
Vodu, víno a korenie dáme do hrnca a niekoľkokrát premiešame.
Pridáme kuracie mäso do vývaru.
Necháme hriať vývar približne na 66 °C; cieľom je, aby kura dosiahlo vnútornú teplotu 65 °C, tu je najlepšie použiť teplomer na mäso.
Nakladanú papriku, petržlenovú vňať a kyslé uhorky nakrájame na malé kúsky. Rovnako ako u kurčaťa opäť platí, že veľkosť určuje, ako bude konečný produkt vyzerať
V momente ako je kura uvarené, môžeme cez sitko scediť vývar.
Kuracie kúsky vyberieme z hrnca a pridáme ich k nakrájaným surovinám.
Nakrájame aj kuracie prsia, najlepšie na menšie kúsky, ale môžeme aj väčšie, všetko záleží od nás.
Následne pridáme aspikový prášok do vývaru a poriadne ho premiešame, aby sa aspikový prášok rozpustil.
Pridáme trošku octu, nalejeme do umelého črievka a necháme chladiť nasledujúcich 24 hodín v chladničke. Po vytiahnutí by mal byť aspik tuhý a my si môžeme vychutnať výborný dezert.