REKLAMA
Fašírky s paradajkovou omáčkou
Fašírky s paradajkovou omáčkou je skvelou voľbou pre milovníkov mäsa. Môžete si ho pripraviť ako na obed tak i na večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Fašírky:
- 500 g mletého hovädzieho alebo bravčového mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 3 plátky starého chleba namočeného v mlieku
- 1⁄2 kl mletej sladkej papriky
- 2 Lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Paradajková omáčka:
- 500 ml paradajkového pretlaku
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Lyžice paradajkového koncentrátu
- 1 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájajte na drobno.
2. Krok
V miske zmiešajte mleté mäso, cibuľu cesnak, vajce, namočený chlieb, čierne korenie a papriku. Dôkladne premiešajte až kým sa všetky ingrediencie nespoja.
3. Krok
Vytvarujte fašírky zo zmesi a nechajte ich 15 minút odpočívať v chladničke.
4. Krok
Na panvici zohrejte olej a opečte fašírky z oboch strán.
5. Krok
Pre prípravu rajčinovej omáčky, na panvici zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cesnak s cibuľou.
6. Krok
Potom prilejte paradajkový pretlak a koncentrát. Omáčku varte na miernom ohni asi 10 až 15 minút.