Zdroj: Wiktory from Getty Images
Fazuľová polievka s bravčovým mäsom
Fazuľovú polievku s bravčovým mäsom robievam najčastejšie v chladných zimných mesiacoch. Je taká sýta, že ju môžete podávať ako hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 1 kg sušenej bielej fazule
- 500 g bravčového mäsa
- 2 ks stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 ks mrkvy
- 3 ks bravčové kosti
- 3 litrov vody
- 2 Lyžice bravčovej masti
- soľ a korenie
- majoránka
- paprika podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme fazuľu, ktorú preberieme a zalejeme studenou vodou. Necháme ju namočenú cez noc. Namočenú fazuľu scedíme a dáme do veľkého hrnca.
Pridáme na kúsky nakrájané mäso a kosti, zalejeme vodou a varíme na strednom ohni. Počas varenia pravidelne odoberáme penu.
Keď sa nám už nevytvára pena, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a pokračujeme s varením. Toto je príležitosť, kde môžeme polievku ochutiť soľou a korením.
Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista. Keď majú správnu farbu, pridáme papriku a vložíme zmes do hrnca.
Polievku necháme ešte asi hodinu povariť. Keď je fazuľa úplne mäkká, zaprášime ju múkou zmiešanou s vodou (rozpustíme 2 lyžice múky vo vode), aby sme dosiahli vyváženú hustotu polievky.
V tejto fáze ochutnáme polievku a pridáme majoránku. Potom už len necháme polievku asi 10 minút povariť a na záver pridáme bravčovú masť.