REKLAMA
Fazuľová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
7
- 200 g červená fazuľa
- 1 kus mrkva
- 1 kus žltá cibuľa
- 1 kus petržlen
- 300 g hovädzie rebrá
- 1 kus klobása
- bobkový list
- soľ a korenie
- slnečnicový olej
- strúčiky cesnaku
- mletá paprika - sladká
- 4 kus zemiak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Opečenú cibuľu posypeme lyžičkou mletej červenej papriky a zalejeme vodou. Vložíme klobásu, rebro a fazuľu, ktorú sme si deň vopred namočili. Pridáme jeden bobkový list a necháme zovrieť.
2. Krok
Zhruba v polovici varenia, keď už fazuľa nie je úplne tvrdá, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a strúčik cesnaku. Dochutíme korením a soľou a pokračujeme vo varení. Po dovarení, rebro vyberieme a oberieme od mäsa, ktoré naspäť vložíme do hrnca. Dobrú chuť.