REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/khI6g3H2Z0lowZV5_Z-R/ad7b208d210beba1406ded1b29e3bd.jpeg)
Zdroj: Canva
Filety z lososa
Tento recept vám ukáže ako chutne pripraviť filety z lososa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 filé z lososa
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 Lyžice citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 190°C.
2. Krok
Na malú panvicu nalejte olivový olej a zohrejte ho na strednej teplote.
3. Krok
Do ohriateho oleja pridajte nasekaný cesnak a restujte ho asi 1-2 minúty.
4. Krok
Po orestovaní cesnaku pridajte citrónovú šťavu a nechajte ju zhustnúť asi 1-2 minúty.
5. Krok
Medzitým pripravte plech na pečenie a vyložte ho papierom na pečenie.
6. Krok
Filety z lososa umyte a osušte kuchynským papierom.
7. Krok
Následne ich potrite citrónovo-cesnakovou zmesou zo panvice. Osoľte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
8. Krok
Vložte plech s filetami do predhriatej rúry a pečte ich asi 15-20 minút.
9. Krok
Hotové filety z lososa môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať s prílohou podľa vlastného výberu.