REKLAMA

Zdroj: Freepik

Francúzske cibuľové kuracie zapekané

Lahodná kombinácia šťavnatých kuracích pŕs, karamelizovanej cibule a krémovej, aromatickej omáčky núti moju rodinu vracať sa k tomuto receptu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Vykostené kuracie prsia bez kože Pridané do
  • Soľ, podľa chuti Pridané do
  • Korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Lyžice olej Pridané do
  • 2 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 pohár hovädzí vývar Pridané do
  • 1 pohár Tučná smotana Pridané do
  • 1 čajová lyžička čerstvé lístky tymiánu Pridané do
  • 1 pohár Strúhaný syr Gruyère Pridané do
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 200 °C (400 °F). Kým sa rúra zahrieva, ochuťte kuracie prsia soľou a korením - čo vrelo odporúčam, aby ste dodali kurčaťu extra chuť.

2. Krok

V liatinovej panvici alebo na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte kuracie mäso a opekajte ho približne 5-6 minút z každej strany, alebo kým nie je rovnomerne prepečené. Zistil som, že rovnomerné opečenie z oboch strán je kľúčom k chuti a šťavnatosti kurčaťa. Vyberte kurča a odložte ho bokom.

3. Krok

V tej istej panvici pridajte na plátky nakrájanú cibuľu. Nechajte ju variť na miernom ohni 10-15 minút, alebo kým nezkaramelizuje a nezmäkne. Tento proces sa nesmie uponáhľať; správne karamelizovanie cibule zvýrazní jej prirodzenú sladkosť, čo je základným aspektom tohto dekadentného pokrmu.

4. Krok

Potom vmiešajte cesnak a varte ďalšiu minútu. Pridajte hovädzí vývar a nezabudnite zoškrabať všetky kúsky z panvice. Práve tieto kúsky dodajú jedlu výraznú chuť. Priveďte ju do varu. Pridajte smotanu a tymián a varte, kým omáčka nezhustne. Teraz ju podľa svojich preferencií osolíme a okoreníme.

5. Krok

Kuracie mäso vložte späť do panvice a posypte ho syrom gruyere. Panvicu presuňte do predhriatej rúry a pečte 15 minút, alebo kým syr nebude bublinkovať a kurča nebude prepečené. Tu je užitočná rada: vždy skontrolujte prepečenosť kurčaťa pomocou teplomeru na mäso - vnútorná teplota 165 °F (74 °C) znamená, že kurča je dokonale prepečené.

6. Krok

Nakoniec ho ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a vaše kuracie mäso na francúzskej cibuľke je pripravené na podávanie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov