REKLAMA
Zdroj: Canva
Francúzske zemiaky s kyslou smotanou
Zapekané francúzske zemiaky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 kg zemiaky uvarené v šupke
- 3 ks vajíčka uvarené na tvrdo
- 1 ks smotana kyslá
- 1 ks klobása pikantná
- soľ
- korenie čierne mleté
- mletej rasce
- 100 ml mlieko
- 1 kus vajce
- 100 g syr údený strúhaný
- 1 pl maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladnuté ošúpeme.
2. Krok
Klobásu dáme variť, po uvarení nakrájame na menšie kúsky.
3. Krok
Plech potrieme maslom. Zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme na spodok plechu. Osolíme, okoreníme a posypeme mletým kmínom. Pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásku, a strúhaný syr.
4. Krok
V miske si zmiešame mlieko, smotanu a vajíčko. Zalejeme zemiaky polovicou zmesi. Opäť poukladáme zemiaky, zalejeme zvyškom smotany a posypeme syrom.
5. Krok
Dáme piecť na 180°C 35-40 minút.