REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Francúzske zemiaky
Recept na chutné francúzske zemiaky, ktoré máme všetci radi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiaky uvarené v šupke
- 100 ml mlieko
- 100 g tvrdý syr
- 4 ks vajce
- 1 ks kyslá smotana
- 1 ks klobása
- soľ a korenie
- mletá rasca
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí ošúpeme.
2. Krok
Klobásku a tri vajíčka uvaríme.
3. Krok
V miske zmiešame kyslú smotanu, mlieko a jedno vajce.
4. Krok
Zemiaky nakrájame na kolieska a uložíme prvý rad na vymastený plech.
5. Krok
Posypeme ich soľou, korením a rascou.
6. Krok
Na zemiaky uložíme nakrájané vajcia a klobásu.
7. Krok
Zmes preložíme opäť zemiaky.
8. Krok
Všetko prelejeme zálievkou a posypeme syrom.
9. Krok
Francúzske zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 40 minút.