REKLAMA
Francúzske zemiaky
Klasický recept na obľúbené zapečené originál francúzske zemiaky u nás doma.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 14 kus vajce
- 2 kus klobása
- slnečnicový olej
- 180 ml smotana na varenie
- soľ a korenie
- kmín
- petržlen
- 200 g tvrdý syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
130 min.
Zemiaky aj klobásku si nakrájame na tenké kolieska. Tri vajcia si dáme variť. Zapekaciu misu si vymastíme olejom a prekladáme najskôr vrstvou zemiakov, vrstvou klobásky, uvarených vajíčok a syra. Nezabudneme každú vrstvu osoliť, okoreniť a posypať petržlenovou vňaťou a rascou. Smotanu na varenie zmiešame s čerstvým vajíčkom a vlejeme do misy. Dáme piecť na trištvrte hodinku pri teplote 180 stupňov, horný/dolný ohrev. Hotovo - najlepšie francúzske zemiaky s klobáskou sú na svete. Dobrú chuť!
Vyskúšal som a ešte som pridal do toho krájané uhorky. Inak super ?