REKLAMA
Zdroj: Oligo from Canva
Francúzsky jablkový koláč
Recept na tradičný francúzsky jablkový koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Cesto:
- 100 g hladká múka
- 100 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 1 ks vaječný žĺtok
- 2 pl vody
- štipka soli
Jablková plnka:
- 5 ks jabĺk
- 3 pl hnedého cukru
- 50 g rozpusteného masla
Poleva:
- 4 pl marhuľového alebo broskyňového džemu
- 2 pl um
- 2 kvapky mandľovej arómy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vypracujeme v miske tuhé cesto, ktoré necháme chvíľu odpočívať v chladničke.
2. Krok
Kým cesto odpočíva, očistíme si jablká a nakrájame ich na mesiačiky.
3. Krok
Následne cesto vytiahneme z chladničky a vyvaľkáme ho na veľkosť formy + natiahneme ho aj na boky formy.
4. Krok
Nezabudneme cesto popichať vidličkou.
5. Krok
Mesiačiky poukladáme na cesto, posypeme ich cukrom a polejeme roztopeným maslom.
6. Krok
Takto pripravený francúzsky jablkový koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 200 ˚C zhruba 45 minút.
7. Krok
Medzitým si pripravíme polevu. Spolu zmiešame džem, s umom a mandľovou arómou.
8. Krok
Polevou potrieme koláč a vložíme ho opäť do rúry. Tentokrát zapneme funkciu grilu a koláč už len dopečieme niekoľko minút.