Francúzsky Jablkový koláč
Tento jednoduchý, ale chutný francúzsky jablkový koláč je ideálny, keď sa blíži sezóna jabĺk. Je vlhký, maslový a plný kúskami čerstvých jabĺk.
Ingrediencie
- 100 gramov hladká múka
- 150 gramov kryštálový cukor
- 115 gramov maslo
- 60 millilitrov rum
- 2 kúsky vajce L
- 1 Čaj lyžička prášok do pečiva
- 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt
- 1 Čaj lyžička soli
- 400 gramov jablká očistené
- trocha práškový cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Postup
Kúsok tohto tradičného francúzskeho jablkového koláča s rumom si môžete vychutnať na špeciálne príležitosti alebo ako týždennú pochúťku. Zamilujete si ho hneď ako ho ochutnáte.
Tento francúzsky jablkový koláč je najjednoduchší koláč, aký ste kedy urobili. Pečie sa v jednej forme a nevyžaduje špeciálne vybavenie, ako je mixér alebo zložité techniky. Jednoducho všetko zmiešate a nalejete do formy. Je to také jednoduché, že to zvládne každý !!!!
Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na pečenie 22cm vymastíme maslom alebo sprejom na pečenie a dno vystelieme papierom na pečenie.
V strednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
Vo veľkej mise vyšľaháme vajíčka do peny. Zašľaháme cukor, rozpustené maslo, rum a vanilku, kým sa dobre nespoja. Vmiešame múčnu zmes. Vložte jablká očistené a nakrájané na malé kocky. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy. V prípade potreby vrch jemne posypte ďalším cukrom.
Pečte 35 až 40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Koláč necháme 20 minút vychladnúť vo forme. Prejdite nožom po boku formy, potom uvoľnite pružinu a odstráňte stranu. Koláč podávajte teplý alebo pri izbovej teplote. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.
Doplňujúce poznámky
Cesto nepremiešajte, inak budete mať tuhý koláč. Všetko miešajte, kým sa nespojí, a nepoužívajte mixér.
Koláč sa naozaj hodí k vanilkovej zmrzline, sladenej šľahačke.
Môžete použiť rôzne odrody jabĺk namiesto jedného pre väčší kontrast v jablkových príchutiach. Použite napríklad polovicu sladkých a polovicu kyslých jabĺk.
Veľkosť jabĺk nakrájaných na kocky môžete zmeniť podľa toho, akú textúru uprednostňujete. Zachovajú si viac chrumkavosti, ak jablká nakrájate na veľké kúsky. Menšie kúsky jabĺk budú jemnejšie.
Na uľahčenie vyberania koláča vrelo odporúčam použiť pružinovú tortovú formu.
Niekoľkokrát poklepte tortovou formou o dosku, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny a cesto sa vo forme vyrovnalo, aby bolo pečenie rovnomerné.