REKLAMA
Gaštanový zákusok
Cheesecake gaštanové pyré s mrkvovo-pomarančovým korpusom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
MRKVOVO-POMARANČOVÝ KORPUS
- 40 g mrkva nastrúhaná na jemno
- 40 g zmäknuté maslo
- 45 g kryštálový cukor
- 1⁄2 vajce
- 80 celozrnná špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 80 ml pomarančová šťava
- pomarančová kôra
KRÉM GAŠTANOVÉ PYRĚ + POMARANČ
- 250 g gaštanové pyré
- 250 g jemný tvaroh
- 200 g kyslá smotana
- trochu pomarančovej šťavy a kôry
- 3 pl práškový cukor
- 1 pl hladká múka
- 1 vajce
POLEVA MLIEČNA ČOKO
- 125 g mliečna čokoláda na varenie
- 50 ml smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
MRKVOVO-POMARANČOVÝ KORPUS: Najprv vyšľaháme maslo s cukrom a následne s vajíčkom. Potom pridáme sypké ingrediencie a nakoniec lopatkou primiešame mrkvu a pomarančovú šťavu.
2. Krok
Vznikne husté cesto. Dáme piecť 180°C/cca 15 min.a počkámey, kým úplne vychladne. Môžeme upiecť aj deň predtým a nechať vo forme.
3. Krok
KRÉM GAŠTANOVÉ PYRÉ + POMARANČ: Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na vychladený upečený korpus a dáme znova piecť 140°C/cca 70min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť.
4. Krok
Na vychladený koláč nalejeme čoko vrstvu a dáme na pár hodín do chladničky. Najlepšie cez noc.
5. Krok
Dobrú chuť. :)