Gazdovská hrachová polievka
Naše babičky varili túto polievku na masti,bola obľúbenou polievkou .
Ingrediencie
- 120 g údenej domácej slaniny
- 1 cibuľa väčšia
- 1 menší petržlen
- 1 stredná mrkva
- 50 g zeler kúsok
- 300 g hrach lúpaný
- 1600 ml voda
- 100 g obyčajné párky alebo klobása
- 6 strúčkov cesnaku
- 2 väčšie zemiaky
- 3 bobulky nové korenie
- majoránka
- soľ a ligurček
- maggi a ml štvorfarebné korenie
Najnovšie letáky
Postup
Slaninku nakrájame na malé kocky dáme do hrnca a osmažíme. Trošku výpeku odlejeme do panvice a osmahneme na ňom klobásku .K slaninke pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu osmahneme.
Mrkvu, petržlen, zeler nastrúhame a pridáme k slaninke s cibuľkou,premiešame.
Hrach viackrát premyjeme pridáme do hrnca spolu s vodou,soľou a 3bobulkami nového korenia.
Privedieme do varu a varíme do zmäknutia.Ak máme hrach mäkký pridáme zemiaky na drobno nakrájané do polievky a tiež maggi a ostatné koreniny.
Ak všetko máme uvarené,,3 bobulky korenia vyberieme a polievku z časti premixneme ručným mixérom, tak aby sme nespravili kašu. Nakoniec pridáme osmaženú klobásku. Ešte dochutíme a môžeme podávať.
Dobrú chuť 😉
Kto nechce mixovať zahustí si hl.múkou.