REKLAMA
Zdroj: RodicaCiorba from Canva
Grilovaná ryba v alobale
Tento recept je ideálny pre milovníkov rybích špecialít.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1 ks ryba
- 2 ks citróny
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme marinádu. Citróny nakrájame na kolieska, cesnak nakrájame na tenké plátky. V mise zmiešame citrón, cesnak, olivový olej, soľ a korenie.
2. Krok
Rybu, napríklad lososa alebo pstruha, dobre očistíme a z vnútornej strany osolíme. Poukladáme do nej kolieska citrónu a cesnak. Potom rybu natierame pripravenou marinádou aj z vonkajšej strany.
3. Krok
Rybu zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli olejom. Snažíme sa, aby bol alobal dostatočne uzavretý, aby vo svojom vnútri zachoval všetky šťavy, ktoré vzniknú počas pečenia.
4. Krok
Rybu grilujeme zhruba 30 minút.