REKLAMA
Zdroj: Szakaly from Getty Images
Grilované hokkaido
Recept na chutné grilované hokkaido, ktoré sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kus hokkaido tekvica
- 4 Lyžice olivového oleja
- 1 lyžička morská soľ
- 1 lyžička mletej čiernej papriky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravte hokkaido tekvicu. Nie je potrebné ju šúpať, iba odporúčam dobre ju umyť, keďže jej šupka je jedlá a pri grilovaní dodá tekvice zaujímavú chuť. Tekvicu rozkrojíme na polovicu, odstránime semienka a nakrájame na približne centimeter hrubé plátky.
2. Krok
Plátky hokkaido preložte do misky a pridajte olivový olej, soľ a papriku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozdelilo.
3. Krok
Gril predhrejte na strednú teplotu. Tekvicu grilujeme približne 5-7 minút z každej strany.