Grilované koleno
Tradičný nemecký recept na grilované bravčové koleno
Ingrediencie
- 2 bravčové kolená
- 200 g soľ
- 1 čl sušený majorán
- 2 listy bobkový list
- 1 čl pimiento
- 1 čl koriander
- 1 čl bobule borievky
- 4 strúčiky cesnak
- 2 mrkiev
- 2 čl cukor
- 2 l voda
- 4 pl rastlinný olej
- 4 pl Med
- 3 pl horčica
Najnovšie letáky
Postup
Soľ rozpustíme v studenej vode v hrnci.
Zdroj: Youtube
Bravčové kolená namočte do slaného nálevu tak, aby ich voda úplne zakryla. Vložte nádobu do chladničky na 1-5 dní, raz denne otočte. Bravčové mäso vyberte z chladničky, sceďte a umyte pod tečúcou vodou.
Zdroj: Youtube
Do hrnca nalejte 2 l vody, priveďte do varu a vložte mäso, znova priveďte do varu a odstráňte penu, znížte teplotu na minimum.
Zdroj: Youtube
Do hrnca pridajte všetky koreniny a zeleninu. Varte na miernom ohni 2-3 hodiny. Akonáhle koža spadne z mäsa a mäso je mäkké, je hotové.
Zdroj: Youtube
Príprava glazúry: v malej miske zmiešajte med, rastlinný olej a horčicu.
Zdroj: Youtube
Plech vysteľte papierom na pečenie a pripevnite naň mriežku. Bravčové kolená vyberieme z vývaru, položíme na rošt a potrieme zo všetkých strán polevou. Predhrejte rúru na 220 °C a mäso pečte 15 minút.
Zdroj: Youtube
Podávajte s dusenou kyslou kapustou, varenými alebo pučenými zemiakmi alebo zeleninou. Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube