Zdroj: Pixabay
Grilované steaky s ananásovou omáčkou
Vychutnajte si tropickú obmenu klasických steakov so sladkou a pikantnou omáčkou z ananásu.
Ingrediencie
- 4 Steaky z hovädzej sviečkovej alebo zo šunky, každý asi pol centimetra hrubý
- Plátky ananásu z konzervy
- 1 hrnček hnedý cukor
- 1 polievková lyžica dijonská horčica
- 2 pl jablčný ocot
- 1 polievková lyžica Kukuričný škrob zmiešaný s dvoma lyžicami vody
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievková lyžica rastlinného oleja
Najnovšie letáky
Postup
Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu a rošty potrite olejom, aby sa neprilepili o steaky.
V malom hrnci zmiešajte hnedý cukor, dijonskú horčicu, jablčný ocot a ananásovú šťavu z konzervy. Zmes premiešajte a priveďte ju do varu.
Znížte teplotu a pridajte zmes kukuričného škrobu a vody na zahustenie omáčky. Neustále ju miešajte (najlepšie metličkou), kým nezíska konzistenciu ako sirup a následne odstavte.
Steaky ochuťte soľou a čiernym korením. Pokiaľ použijete šunku, tento krok môžete vynechať.
Steaky grilujte asi 5 minút z každej strany.
Kým sú steaky na grile, položte k nich aj plátky ananásu. Grilujte ich približne 2 - 3 minúty z každej strany.
Podávajte horúce a pokvapkané omáčkou.