REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Grilované steaky s ananásovou omáčkou

Vychutnajte si tropickú obmenu klasických steakov so sladkou a pikantnou omáčkou z ananásu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Steaky z hovädzej sviečkovej alebo zo šunky, každý asi pol centimetra hrubý Pridané do
  • Plátky ananásu z konzervy Pridané do
  • 1 hrnček hnedý cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica dijonská horčica Pridané do
  • 2 pl jablčný ocot Pridané do
  • 1 polievková lyžica Kukuričný škrob zmiešaný s dvoma lyžicami vody Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinného oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu a rošty potrite olejom, aby sa neprilepili o steaky.

2. Krok

V malom hrnci zmiešajte hnedý cukor, dijonskú horčicu, jablčný ocot a ananásovú šťavu z konzervy. Zmes premiešajte a priveďte ju do varu.

3. Krok

Znížte teplotu a pridajte zmes kukuričného škrobu a vody na zahustenie omáčky. Neustále ju miešajte (najlepšie metličkou), kým nezíska konzistenciu ako sirup a následne odstavte.

4. Krok

Steaky ochuťte soľou a čiernym korením. Pokiaľ použijete šunku, tento krok môžete vynechať.

5. Krok

Steaky grilujte asi 5 minút z každej strany.

6. Krok

Kým sú steaky na grile, položte k nich aj plátky ananásu. Grilujte ich približne 2 - 3 minúty z každej strany.

7. Krok

Podávajte horúce a pokvapkané omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov