REKLAMA
Grilovany steak z tuniaka
Výborné zdravé, bezmäsité, pôstne jedlo s jednoduchou zemiakovou kašou ako prílohou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 400 g steak z tuniaka
- 5 ks zemiak
- 2 pl rastlinný tuk
- 1 dl mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Steaky z tuniaka osušíme z oboch strán osolíme a okoreníme najlepšie čerstvo namletou soľou a korením. Necháme 20 minút odstáť.
2. Krok
Medzitým si očistíme zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Necháme ich rozvariť, čo najviac, ušetrí nám to námahu pri robení kaše.
3. Krok
Rozvarené zemiaky scedíme, pridáme do nich maslo a mlieko. A vyšľaháme na hladkú kašu, osolíme podľa chuti.
4. Krok
Dáme si rozpáliť panvicu, keď je panvica rozpálená pridáme trochu oleja. A dáme grilovať steaky z tuniaka. Grilujeme z oboch strán maximálne 3 minúty z jednej strany aby sa mäso nevysušilo.
5. Krok
Po ugrilovaní necháme 5 minút oddýchnuť a môžeme podávať. Dobrú chuť.