Guláš s haluškami
Guláš veľmi dobrej chuti ,halušky spravia gulášu zvláštnu a výbornú chuť . Chutí výborne varený v kotlíku v záhrade, ale aj na sporáku v kuchyni 😉
Ingrediencie
Guláš
- 1 ks žltá cibuľa
- 1030 g hovädzie mäso nožina
- 120 g údená slanina
- 30 g sušené hríby
- 3 l voda
- 1 ks rajčina
- 1 ks paprika biela
- 600 g zemiaky ošúpanè
- 5 ks cesnak
- 1 pl plnotučná horčica
- 2 pl kečup
- gulášová korenie
- soľ
- mletá údená paprika
- drvená rasca
- tymian sušený
- majoránka
- mletá kajanská paprika
Halušky
- 150 g polohrubá múka
- 7 g sóda bikarbóna
- 80 ml mlieko
- štipka soli
- 30 g maslo rozpustené
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Nakrájanú nadrobno slaninku dáme do hrnca a osmahneme,,po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu osmažíme.
Mäsko si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a slanine.Spolu dusíme a podľa potreby podlievame vodou.
Rajčinu a papriku nakrájame na minikocky,spolu s koreninami a soľou pridáme k mäsku a dusíme zakryté.
Hríby si umyjeme a necháme namočené vo vode .Ak máme mäso na polovicu mäkké pridáme vodu s hríbami k nemu a dusíme do zmäknutia.
Zemiaky očistené a nakrájané na kocky rozdelíme, pretože časť z nich dáme k mäsu a časť si rozmixujeme spolu s cesnakom. Rozmixovanými zemiakmi zahustíme guľáš,,no ale kto chce môže použiť múku.
Varíme spolu tak aby nám zmäkli zemiaky, dochutíme, pridáme kečup,horčicu. A počas dovarenia si urobíme halušky.
Do misky z rozpusteným maslom pridáme múku, sódu bikarbonu,mlieko. Všetko dobre premiešame a za pomoci lyžičiek tvoríme halušky. Uvaríme vo vode, precedíme,vodu do gulášu a halušky zvlášť do misky. Tie si pridáme až do taniera kto koľko rád má.
Môžeme dať guláš do taniera,pridáme pár halušiek a dozdobíme jarnou cibuľkou. Dobrú chuť.