REKLAMA
Zdroj: Canva
Guláš z diviny
Recept na guláš, ktorý je pripravený z diviny a perfektne sa hodí s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g diviny
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ks papriky
- 3 ks zemiaky
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 Lyžice mletej červenej papriky
- 500 ml hovädzieho vývaru alebo vody
- 1 Lyžice rasce
- 1 lyžička majoránky
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na restovanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno.
3. Krok
Papriky očistite a nakrájajte na prúžky.
4. Krok
Na panvici na horúcom oleji orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
5. Krok
Pridajte nakrájané mäso a opečte ho zo všetkých strán.
6. Krok
Do guľášu pridajte aj koreniny a papriku. Všetko spolu poriadne premiešajte.
7. Krok
Zemiaky očistite a nakrájajte na väčšie kocky. Zemiaky sa varia pokiaľ nebudú makké.
8. Krok
Takto pripravený základ na guláš z diviny podlejte hovädzím vývarom a nechajte ho variť asi 1,5 hodiny.
9. Krok
Podľa chuti pridajte aj soľ s korením.
10. Krok
Guláš z diviny podávajte s knedľou.