:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/cfc87ebc85fb661969d4be9ebeef19.jpeg)
Halloweenska torta
Recept na nepečenú tortu na Halloween

Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
Malinová omáčka
- 300 g maliny
- 1⁄3 šálky kryštálový cukor
- 1 pl citrónová šťava
Korpus
- 200 g Oreo
- 60 g masla rozpusteného
Smotanová náplň
- 200 g biela čokoláda
- 60 g smotany na šľahanie
- 360 g mangového pyré
- Žlté potravinárske farbivo
- 300 g tvarohu nehrudkového izbovej teploty
- 30 g práškového cukru
- 1 čl vanilkového extraktu
- 1 šálka smotany na šľahanie vychladenej
- 10 g želatínového prášku
- 60 ml studenej vody
Ostatné
- 140 g Oreo
- 100 g marshmallow cukríky
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si spravíme malinivú náplň. Maliny cukor a citrónovú šťavu si dáme do menšieho hrnca a zohrievame. Necháme odpariť čo najviac vody a odstavíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/bfaf3cfcdd86fd5f58e52bc0b3003c.png)
Zdroj: Youtube
Pretlačíme cez sytko a dáme vychladnúť bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/1f1bfcba93301c6af65fabfd9fbc95.jpeg)
Zdroj: Youtube
Oreo sušienky dáme do mixéra a rozmixujeme na prášok.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/5adda4bed430fb6b0c37b9902f48f5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dáme do misky a pridáme rozpustené maslo. Zmiešame na hustú hmotu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/a2f695a469161d6446212661a30a87.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vysypeme do okrúhlej formy, do ktorej sme si predtým dali papier na pečenie (na spodok aj po okrajoch) alebo tvrdú fóliu, aby sa nám koláč neprilepil. Poriadne a rovnomerne pozatláčame na spodok formy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/f33813b4b8422725f8957456a628ec.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nalámanú bielu čokoládu so smotanou si roztopíme v hrnci nad horúcou parou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/79fdcd62bdbfe011dd4ed026216dcf.jpeg)
Zdroj: Youtube
Očistené mango si zmixujeme ponorným mixérom do hladka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/e8aaa96c9873d074278d2e6576321a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Želatínu s vodou si dáme do malého hrnca na 5-10 minút napučať. Potom ju dáme na oheň zohriať, ale nie do bodu varu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/f3174177b9bda19013f16198b4c89a.png)
Zdroj: Youtube
Ešte teplú za stáleho miešania pridáme k bielej čokoláde. Necháme bokom vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/93ed17c6af97f7ca19bce7b02b8675.jpeg)
Zdroj: Youtube
V ďalšej miske si vyšľaháme tvaroh. Pridáme práškový cukor, vanilkový extrakt a stále miešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/6bd9a85d38e6cbd4cf255f1f126ad7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Prilejeme mangové pyré.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/1047f982749ad06441d7158bb9d338.png)
Zdroj: Youtube
K tvarohovej zmesi prilejeme bielu čokoládu so želatínou, žlté potravinárske farbivo a opäť miešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/29e2ba9a283d5c51e72714e831e400.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vychladenú smotanu na šľahanie si vymixujeme do husta.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/8a69e59394b6dab51150cde27550dc.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jemne šľahačku primiešavame k tvarohovej zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/ccfe4aef495540a09efe7e9c4a50d6.jpeg)
Zdroj: Youtube
Asi tretinu takto pripravenej náplne vylejeme rovnomerne na oreo korpus.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/9f4078ae3c0eb96469b6814eca2c98.jpeg)
Zdroj: Youtube
Lyžicou pridáme opatrne aj polovicu malinovej náplne. Špáradlom môžeme pomiešať. Na vrch pridáme druhú tretinu tvarohovej plnky a na to opäť zvyšok malinovej zmesi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/7707ad9ef32ea69f961b0e472786a3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zalejeme rovnomerne zvyškom tvarohovej plnky. Dáme do chladničky na 6 hodín alebo cez noc stuhnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/bd92815f2cbb757834728ed567ac1f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vychladnutý koláč vyberieme z formy, posypeme rozdrvenými oreo sušienkami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/1e9fa2747facf8cb43f87214aa2be3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Marshmallow cukríky dáme do misky a na 1 minútu do mikrovlnky. Zamiešame a ešte teplé hneď pomocou dvoch vidličiek naťahujeme cez tortu, aby sme vytvorili pavučinku. Hotový kolýč nakrájame a môžeme servírovať. Dobrú chuť
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/QmIGpcE23tB5Z8n-SwTl/395eb097b2a0f59e633431ab3f2c59.jpeg)
Zdroj: Youtube