REKLAMA
Hamburger na grile
Hamburger na grile je skvelý recept pre letné večery. Táto verzia je ešte chutnejšia a zdravšia, pretože nie je fritovaná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 4 ks hamburgerové žemle
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 plátky syra cheddar
- 4 plátky paradajky
- 4 plátky slaniny
- listy šalátu
- kyslá uhorka nakrájaná na plátky
- majonéza, kečup horčica podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Mäso premiešame so soľou a korením a vytvarujeme z neho 4 placky.
2. Krok
Gril predhrejeme a placky na ňom grilujeme z obidvoch strán približne 5 minút.
3. Krok
Slaninu tiež ugrilujeme, aby bola chrumkavá.
4. Krok
Žemle rozkrojíme napoly a miesto, kde budeme klásť placky, opečieme na grile.
5. Krok
Na opečenú stranu žemle natrieme trochu majonézy, položíme placky, na ne položíme syr, slaninu, plátky paradajky, listy šalátu a na vrch kyslú uhorku.
6. Krok
Podľa chuti môžeme pridať kečup alebo horčicu.
7. Krok
Z vrchu priložíme druhú polovicu žemle a vtlačíme, aby sa všetky suroviny spojili.
8. Krok
Pred podávaním necháme hamburgery chvíľu odpočinúť.