Hamburger s cibuľovým džemom a cibuľovými krúžkami
Hamburger s hovädzím mäsom, slaninou, zeleninou, cibuľovým džemom a cibuľovými krúžkami
Ingrediencie
Suroviny
- 6 hamburgerových žemli
- 1 rajčina
- 500 g mleté hovädzie mäso
- korenie
- soľ
- 1 žĺtok
- slanina
- olej
- majonéza
- šalát
- BBQ-Sauce
- 100 g chedar
Cibuľové krúžky
- 4 veľké cibule
- 3 pl hladká múka
- olej na vyprážanie
Cibuľový džem
- 4 červená cibuľa
- 80 g maslo
- 3 pl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si nachystáme mäso, osolíme okoreníme, dáme žĺtok, a necháme postáť. Niekto solí mäso, až na panvici.
Červenú cibuľu si nakrájame na polovice a tie nakrájame na tenké plátky. Dáme cibuľu na panvicu a na miernom ohni necháme spolu s maslom a cukrom restovať. Cukor nedávam naraz, ale postupne. Keď cibuľa pustí šťavu redukujeme na miernom ohni. Keď je džem stuhnutý odložíme ho.
Cibuľové krúžky si pripravíme tak, že cibuľu nakrájame na kolieska, ktoré jednotlivo rozdelíme a obalíme v hladkej múke. Na rozpálenom oleji vypražíme do zlatista. Necháme odkvapkať na papierovej servítke.
Slaninku si opečieme na panvici do chrumkava.
Mäso si vyformujeme na placky a opečieme na oleji z oboch strán. Keď sa už dopekajú, dáme na mäso plátok chedaru a necháme zapiecť.
Hamburgerové žemle opečieme, buď na výpeku z mäsa alebo na masle.
Jednoduchý záver: Žemle z jednej strany natrieme majonézou a z druhej BBQ omáčkou. Dáme cibuľový džem, mäso so syrom, slaninu, rajčiny, cibuľové krúžky, šalát.
Nech takýto TOP hamburger chutí.
TIP: môžeme podávať s domácimi hranolkami.