Hovädzí steak s nivovou omáčkou, špargľou a domácimi hranolkami
Ingrediencie
- 2 ks hovädzí steak
- 3 strúčiky cesnak
- maslo
- 8 ks špargľa
- 6 väčších zemiakov
- soľ, korenie, čili
- 1 ks šľahačka
- 1⁄2 Niva syr
Najnovšie letáky
Postup
Vyberieme si mäsko, aby sa zohrialo na izbovú teplotu. Osolíme a okoreníme ho. Položíme ho na horúcu panvicu s kúskom olivového oleja 3-4 minúty z každej strany. Na koniec pridáme do panvice trošku masla a strúčiky cesnaku. Ideálna teplota pre medium je cca 65 - 70 stupňov.
Na troške masla si opražíme nakrájanú špargľu a osolíme.
Do teplovzdušnej fritézy (alebo rúry) pridáme nakrájané zemiaky na hranolky s troškou olivového oleja. Pečieme do chrumkava a na konci osolíme.
Do malého hrnca nalejeme smotanu na šľahanie, necháme zovrieť a pridáme nivu. Na konci dochutíme soľou a korením.
Steak môžeme podávať aj so zemiakovými plackami/omáčkou z kuriatok. Omáčka z kuriatok: na panvičke si opečieme kuriatka, pridáme soľ, korenie, papriku a čili, vyberieme ich a pridáme smotanu na šľahanie. Necháme zovrieť a pridáme nastrúhaný parmezán. Na koniec vrátime kuriatka a máme hotovo. :)