Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Hovädzie mäso s chrenovou omáčkou
Chutné a jemné hovädzie mäso pripravené so špeciálnou chrenovou omáčkou. Ideálna voľba pre špeciálny obed.
Ingrediencie
Hovädzie mäso
- 800 g hovädzie mäso
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl olej
- 1 ks bobkový list
- 2 g nové korenie
- 300 ml hovädzí vývar
Chrenová omáčka
- 3 pl strúhaný chren
- 200 ml smotana na varenie
- 1 ks žĺtok
- 2 pl múka
- 1 pl maslo
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na steaky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a posekáme. Na panvici rozohrejte olej a restujte mäso zo všetkých strán dozlatova. Potom ho premiestnite do pekáča.
Do oleja, na ktorom sme restovali mäso, pridajte cibuľu, cesnak, bobkový list, nové korenie a restujte, kým cibuľa nezská zlatistú farbu. Potom pridajte hovädzí vývar a nechajte prevariť. Túto omáčku potom precedíme na mäso v pekáči.
Prikryte pekáč a vložte do predhriatej rúry. Pečieme cca 60 minút.
Medzitým si pripravíme chrenovú omáčku. Na panvici roztopíme maslo, pridáme múku a opražíme ju do zlatista. Potom vmiešame smotanu, žĺtok a strúhaný chren. Omáčku povaríme do zhustnutia.
Hotové mäso podávame s pripravenou chrenovou omáčkou. Dobrú chuť!