REKLAMA
HOVÄDZIE NA ŠŤAVE SO ZELENINOU
Takéto hovädzie mäsko sa hodí na výnimočné udlalosti. Krásne šťavnaté a mäkké.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 11⁄2 kg mäso hovädzie stehno
- 2 l voda
- 1 soľ KL rasca mletá
- 8 ks korenie čierne celé
- 2 ks list bobkový väčší
- 2 ks Cibuľa
- mrazená zelenina mix
- 4 pl Zápražka múka hladká
- olej
- 11⁄2 pl paprika červená mletá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Hovädzieho mäso, pokrajame na menšie kusy alebo platky. Cibulu si nakrajame na kocky.
2. Krok
Na oleji orestujeme cibulu. Pridáme mäso, osolíme a zakryté dusíme, kým pustí dostatok svojej štavy. Potom zalejeme dvomi litrami vody a pridáme čierne korenie, bobkové listy, mletu rascu a varíme do zmäknutia. Potom pripravíme zápražku. Na oleji upražime múku a nasledne pridáme mletú papriku. Zápražku zalejeme asi 2 dl vodou, rozmiešame a vylejeme do mäsa. Na záver pridáme mrazenú zeleninu. Takto varíme pomaly až do uplného zmäknutia mäsa.