Hovädzie ragú s cestovinou
Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.
Ingrediencie
- 1 kg duseného hovädzieho mäsa
- 3 pl hladká múka
- 1 kl mletá paprika - sladká
- 3 pl rastlinného oleja
- 4 ks mrkiev
- 1 ks zeler
- 3 strúčiky cesnak
- 300 ml červené víno
- 2 ks plechovka nakrájaných paradajok
- 600 ml horúceho hovädzieho vývaru
- 1 čl sušeného tymiánu
Najnovšie letáky
Postup
Hneď na začiatku prípravy ragú si predhrejeme teplovzdušnú rúru na 160°C.
Hovädzie mäso nakrájame na kocky a zmiešame s múkou, soľou a korením.
Zdroj: Youtube
Vo veľkom hrnci rozpálime olej a mäso orestujeme.
Zdroj: Youtube
Cibuľu nakrájame nadrobno a prisypeme k mäsu. Restujeme 4 minúty dokiaľ cibuľa nezmäkne. Postupne pridávame nakrájanú mrkvu, zeler, cesnak a restujeme ďaľšie 2 minúty. Potom pridáme paradajkový pretlak, víno, nakrájané paradajky, hovädzí vývar a tymián. Všetko spolu poriadne premiešame a varíme niekoľko minút pod pokrievkou.
Zdroj: Youtube
Po chvíli hrnec (misu na pečenie) vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 3 až 4 hodiny. Priebežne mäso kontrolujeme, aby nevyschlo. V prípade potreby pridáme teplú vodu.
Zdroj: Youtube
Vo vriacej a osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
Ragú môžeme posypať nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.