Zdroj: phbcz from Getty Images
Hovädzie varené s hríbovo-smotanovou omáčkou
Recept na lahodné hovädzie varené s hríbovo-smotanovou omáčkou. Ako príloha sa k nemu hodí ryža.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho mäsa
- 1 kus Cibuľa
- 3 kus cesnaku
- 200 g hríbov
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie
- olej
- 200 ml vývaru
- 1⁄2 pohára bieleho vína
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si nakrájajte mäso na menšie kúsky. Môžete použiť akýkoľvek druh hovädzieho mäsa, ale odporúčam robiť to s roštenkou, ktorá je šťavnatá a vláčna.
Vyčistite hríby a potom ich nakrájajte. Osobne uprednostňujem sušené hríby, pretože majú intenzívnejšiu chuť, ale môžete použiť aj čerstvé.
Na panvici rozpáľte olej a opražte na ňom mäso dozlatista. Potom ho vyberte a odložte na bok.
Na rovnakom oleji opražte nasekanú cibuľu a cesnak dozlatista. Potom pridajte hríby a ostatné korenenie a chvíľu restujte.
Pridajte mäso späť do panvice, prilejte vývar a biele víno. Víno dodá omáčke jedinečnú chuť a nie je ho potrebné vynechať. Potom nechajte všetko dusiť na nízkej teplote asi hodinu.
Nakoniec prilejte smotanu a nechajte ešte chvíľu povariť. Ak máte radšej hustejšie omáčky, môžete pridať trochu hladkej múky rozmiešanej vo vode.
Na záver ochutnajte a ak je to potrebné, dochuťte. Odporúčam servírovať s ryžou.