REKLAMA

Zdroj: phbcz from Getty Images

Hovädzie varené s hríbovo-smotanovou omáčkou

Recept na lahodné hovädzie varené s hríbovo-smotanovou omáčkou. Ako príloha sa k nemu hodí ryža.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 kus cesnaku Pridané do
  • 200 g hríbov Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
  • 200 ml vývaru Pridané do
  • 12 pohára bieleho vína Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Na začiatok si nakrájajte mäso na menšie kúsky. Môžete použiť akýkoľvek druh hovädzieho mäsa, ale odporúčam robiť to s roštenkou, ktorá je šťavnatá a vláčna.

2. Krok

Vyčistite hríby a potom ich nakrájajte. Osobne uprednostňujem sušené hríby, pretože majú intenzívnejšiu chuť, ale môžete použiť aj čerstvé.

3. Krok

Na panvici rozpáľte olej a opražte na ňom mäso dozlatista. Potom ho vyberte a odložte na bok.

4. Krok

Na rovnakom oleji opražte nasekanú cibuľu a cesnak dozlatista. Potom pridajte hríby a ostatné korenenie a chvíľu restujte.

5. Krok

Pridajte mäso späť do panvice, prilejte vývar a biele víno. Víno dodá omáčke jedinečnú chuť a nie je ho potrebné vynechať. Potom nechajte všetko dusiť na nízkej teplote asi hodinu.

6. Krok

Nakoniec prilejte smotanu a nechajte ešte chvíľu povariť. Ak máte radšej hustejšie omáčky, môžete pridať trochu hladkej múky rozmiešanej vo vode.

7. Krok

Na záver ochutnajte a ak je to potrebné, dochuťte. Odporúčam servírovať s ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov