REKLAMA
Hríbová nátierka

Hríbová nátierka

Keď už neviete čo s hríbami, skúste túto hríbovú nátierku. Je naozaj delikátna... 👌 S jej prípravou je síce dosť veľa roboty, kopec hrncov a zaberie čas, ale vysledok stojí za to. 🍄

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 2 kg čerstvé hríby Pridané do
  • 1 kg paprika Pridané do
  • 0.8 kg Cibuľa Pridané do
  • 5 ks strúčik cesnaku Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • 12 kg bravčová masť Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Na hríbovú nátierku môžete použiť všetky druhy jedlých hríbov (hríb smrekový, dubový , brezový, zrnitohlúbikový tzv. modrák, suchohríb). Hríby obvaríme v slanej vriacej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Hríbová nátierka - krok prípravy 1
2. Krok

Očistíme papriky (1/2 kg zelenej a 1/2 kg červenej), cibuľu a strúčiky cesnaku. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, papriku na pásiky a na oleji ich podusíme. Ochutíme soľou, ml. čiernym korením a vegetou. Kto má rád pikantné, môže si do tejto zmesi pridať feferónky.

3. Krok

Papriku necháme dusiť a na mäsovom mlynčeku pomelieme vychladnuté uvarené hríby. K hríbom zomlieme aj udusenú papriku.

Hríbová nátierka - krok prípravy 1
4. Krok

Zomletú zmes preložíme do veľkého hrnca, pridáme k nej 1/2 kg bravčovej masti a dusíme spolu 45 minút. Zmes treba miešať, lebo sa rada pripaľuje.

Hríbová nátierka - krok prípravy 1
5. Krok

Ešte horúcu nátierku dávame do fliaš a sterilizujeme 30 minút vo vare. Fľaše horúce povyberáme a prikryté dekou necháme vychladnúť. Tak nech sa vám nátierka podarí 😋

Hríbová nátierka - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4781 receptov

Kuracie mäso

782 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1447 receptov

Večera

4492 receptov