REKLAMA
Hrnčekový cuketový koláč
Jednoduchý koláčik kde cuketu ani nespoznáte
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 1 hrnček hladká múka
- 1⁄2 hrnček trstinový cukor
- 1⁄2 čl perníkové korenie
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1 pl kakao
- 100 g tmavá čokoláda
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček cuketa nastrúhaná najemno a scedená
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1⁄3 hrnček olej
- na potretie marhuľový džem
- 200 g čokoláda na poliatie
- nasekané orechy
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Sypké suroviny dáme do misky a premiešame.
2. Krok
Múka,cukor, perníkove korenie, sóda bikarbóna, kakao)
3. Krok
V druhej miske spolu metličkou vymiešame mlieko, olej a vajcia.
4. Krok
Cuketu nastrúhame najemno, necháme chvíľu postáť aby pustila vodu ,scedíme cez sitko alebo gázu a pridáme do misky s tekutými surovinami.
5. Krok
Tekuté suroviny následne spojíme so sypkými, dobre premiešame a pridáme nadrobno narezanú čokoládu.
6. Krok
Hmotu vylejeme do formy 40x23 , ktorú sme vymastili a vysypali múkou.
7. Krok
Pečieme asi 20 min ba 175 C. Môžte použiť aj plech 30x20, no my máme radi tenšie cesto, takže som zvolila väčší.
8. Krok
Upečený koláčik ešte horúci natrieme džemom a polejeme čokoládou. Na záver ozdobíme nasekanými orechmi. Hrnček som použila 300 ml.