REKLAMA
Hrnčekový koláč s jahodami
Jemné cesto prevoňané jahodami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 1 hrnček cukor
- 1 vajce
- 21⁄4 hrnček masla izbovej teploty
- 21⁄2 hrnčeky hladká múka
- 11⁄4 hrnček mandľová múka
- 2 lyžičky vanilkovej arómy
- 2 Lyžice citrónová šťava
- 2 lyžičky kypriaci prášok
- štipka soľ
Poleva
- 200 g jahoda
- 70 g cukor
- 2 lyžičky vanilkový puding
- 2 Lyžice citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Použila som hrnček s objemom 100ml.
2. Krok
Vajíčko vymiešame s cukrom.
3. Krok
Ďalej pridáme ostatné suroviny a vypracujeme si cesto.
4. Krok
Prikryjeme ho fóliou a odložíme na jednu hodinu do chladničky.
5. Krok
Všetky suroviny na polevu dáme do hrnca a varíme na miernom plameni. Necháme chvíľu vychladnúť.
6. Krok
Cesto si dôkladne pomúčime. Rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dáme do formy vystlanej papierom, z druhej časti vytvarujeme srdiečka. Na prvú časť dáme polevu a na to srdcia. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/30 minút alebo podľa potreby.