Zdroj: Cachaco via Adobe Stock
Hrnkova polievka
Hrejivá a výživná hrnková polievka, ktorá je perfektná na chladné zimné dni. Táto polievka je jednoduchým jedlom, ktoré sa pripravuje z čerstvej brusnice, zemiakov a kockovaného šunky.
Ingrediencie
- 500 g Ružičková kapusta
- 300 g zemiaky
- 200 g Kockovaná šunka
- 1 Kus Cibuľa
- 2 Lyžica olivový olej
- 11⁄2 l slepačieho bujónu
- 1⁄2 ČL Mletý muškátový oriešok
- 2 zväzok tymián
- 1 Štipka soľ a korenie
- 1 stredná mrkva
Najnovšie letáky
Postup
1. Pre prípravu kapustového guláša najskôr pripravte kapustu a zemiaky: kapustu očistite a rozpolite na polovicu. Zemiaky a mrkvu olúpajte a nakrájajte na malé kocky.
2. Opražte cibuľu a šunku: Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na jemné kocky. Rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci a opražte v ňom cibuľové kocky a šunku.
3. Pridať zeleninu: Rosenku, mrkvu a zemiaky pridať do hrnca a krátko orestovať.
4. Zalejte vývarom: Vývar nalejte do hrnca a priveďte do varu. Pridajte tymián a muškát a dochuťte soľou a korením.
5. Povariť: Nechajte polievku povariť približne 30 minút, kým nebudú ružičkový kel a zemiaky mäkké.
6. Podávanie: Chuť brusnicového gulášu upravte a podľa potreby odochutte. Podávajte horúce a vychutnajte si.