Zdroj: FB: Papkaníčko
Hroznový koláč s posýpkou
Recept na svieži hroznový koláč s posýpkou.
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g hladká múka
- 125 g mäkkého masla
- 70 g práškový cukor
- 1 ks vajce
- 1⁄2 balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
Na náplň:
- 500 g hrozna bez semien
- 50 g mliečnej čokolády
Na posýpku:
- 100 g hladká múka
- 70 g práškový cukor
- 70 g mäkkého masla
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravíme cesto. Vo veľkej miske premiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme zmäknuté maslo s vajcom a vypracujeme hladké cesto. To potom necháme odpočívať v chladničke asi pol hodiny.
Medzitým si pripravíme náplň. Z hrozna odstránime semienka a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Čokoládu nastrúhame na jemno.
Cesto rozvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč. Vrstvu cesta potom pokryjeme hroznami a nastrúhanou čokoládou.
Nakoniec si pripravíme posýpku. Múku, cukor a maslo premiešame, až kým nevznikne posýpka. Ňou posypeme vrch koláča.
Hroznový koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút, kým nebude mať pekne zlatohnedú farbu.
Necháme ho vychladnúť a potom môžeme podávať.