REKLAMA

Zdroj: FB: Papkaníčko

Hroznový koláč s posýpkou

Recept na svieži hroznový koláč s posýpkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Na cesto:

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 125 g mäkkého masla Pridané do
  • 70 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 12 balíčka prášku do pečiva Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na náplň:

  • 500 g hrozna bez semien Pridané do
  • 50 g mliečnej čokolády Pridané do

Na posýpku:

  • 100 g hladká múka Pridané do
  • 70 g práškový cukor Pridané do
  • 70 g mäkkého masla Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme cesto. Vo veľkej miske premiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme zmäknuté maslo s vajcom a vypracujeme hladké cesto. To potom necháme odpočívať v chladničke asi pol hodiny.

2. Krok

Medzitým si pripravíme náplň. Z hrozna odstránime semienka a zvyšok nakrájame na menšie kúsky. Čokoládu nastrúhame na jemno.

3. Krok

Cesto rozvaľkáme a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na koláč. Vrstvu cesta potom pokryjeme hroznami a nastrúhanou čokoládou.

4. Krok

Nakoniec si pripravíme posýpku. Múku, cukor a maslo premiešame, až kým nevznikne posýpka. Ňou posypeme vrch koláča.

5. Krok

Hroznový koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 40 minút, kým nebude mať pekne zlatohnedú farbu.

6. Krok

Necháme ho vychladnúť a potom môžeme podávať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov