Zdroj: Canva
Hruškový koláč s pudingom
Recept na výborný hruškový koláč s pudingom, ktorý sa hodí ku káve alebo čaju.
Ingrediencie
Pre korpus:
- 250 g hladká múka
- 125 g cukru
- 125 g masla
- 1 ks vajce
- 1 bal prášku do pečiva
Pre plnku:
- 4 ks väčšie hrušky
- 1 bal vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 2 Lyžice cukru
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si pripravíme cesto. V mise zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme cukor, maslo a vajce. Všetko spolu premiešame a vypracujeme cesto.
Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme schladiť do chladničky na pol hodinu.
Zatiaľ sa pustíme do prípravy hruškovej plnky. Hrušky ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na tenké plátky.
Puding pripravíme podľa návodu na obale s tým, že cukor pridáme len polovičný.
Cesto vyvaľkáme a vložíme do vymastenej formy na pečenie. Na cesto uložíme hrušky a zalejeme pudingovou plnkou.
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne hodinu.
Hotový koláč necháme vychladnúť a potom ho môžeme posypať práškovým cukrom.