Hruškový koláč s tvarohom
Recept na hruškový koláč s tvarohom, ktorý je skvelou voľbou ako dezert po nedeľnom obede alebo ako sladká večerná pochúťka.
Ingrediencie
Na hruškový kompót:
- 5 ks veľkých hrušiek
- 200 g cukru
- 1 ks vanilkový struk
Na cesto:
- 200 g múka
- 100 g mletých orechov
- 100 g masla
- 50 g cukru
- štipka soli
Na cheesecake:
- 500 g tvarohu mäkkého
- 200 g cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 4 ks vajcia
- vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si na kompót nastrúhate hrušky a dáte ich do hrnca s cukrom a vanilkou. Povarte ich na miernom ohni 15-20 minút, kým nie sú hrušky mäkké, ale nie rozpadnuté. V hrnci nechajte vychladnúť.
Potom sa pustite do cesta. Zmiešajte múku, mleté orechy, cukor a soľ. Pridajte na kocky pokrájané maslo a spracujte zmes na jemnú drobivú zmes. Cesto vypracujte na pevnú guľu a nechajte ho 30 minút odpočívať v chladničke.
Medzitým si pripravte plnku. Do tvarohu pridajte cukor, smotanu, vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne zmiešajte až do hladka.
Cesto vyvaľkajte a vložte do vymastenej formy na pečenie. Na spodok koláča rozložte hruškový kompót a naň vylejte plnku. Na plnku uložte zopár plátkov hrušky.
Vložte koláč do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 45-50 minút.
Nechajte koláč úplne vychladnúť ešte vo forme pred tým, ako ho podáte.