REKLAMA

Hruškový koláč s tvarohom

Recept na hruškový koláč s tvarohom, ktorý je skvelou voľbou ako dezert po nedeľnom obede alebo ako sladká večerná pochúťka.

REKLAMA
Takýto hruškový koláč tromfne aj krémový zákusok! Chuť hrušiek v plnej paráde

Recept nájdeš v tomto článku

Takýto hruškový koláč tromfne aj krémový zákusok! Chuť hrušiek v plnej paráde

Ingrediencie

porcií
10

Na hruškový kompót:

  • 5 ks veľkých hrušiek Pridané do
  • 200 g cukru Pridané do
  • 1 ks vanilkový struk Pridané do

Na cesto:

  • 200 g múka Pridané do
  • 100 g mletých orechov Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • 50 g cukru Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na cheesecake:

  • 500 g tvarohu mäkkého Pridané do
  • 200 g cukru Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • vanilkový extrakt Pridané do
REKLAMA

Postup

105 min.
1. Krok

Začnite tým, že si na kompót nastrúhate hrušky a dáte ich do hrnca s cukrom a vanilkou. Povarte ich na miernom ohni 15-20 minút, kým nie sú hrušky mäkké, ale nie rozpadnuté. V hrnci nechajte vychladnúť.

2. Krok

Potom sa pustite do cesta. Zmiešajte múku, mleté orechy, cukor a soľ. Pridajte na kocky pokrájané maslo a spracujte zmes na jemnú drobivú zmes. Cesto vypracujte na pevnú guľu a nechajte ho 30 minút odpočívať v chladničke.

3. Krok

Medzitým si pripravte plnku. Do tvarohu pridajte cukor, smotanu, vajcia a vanilkový extrakt a dôkladne zmiešajte až do hladka.

4. Krok

Cesto vyvaľkajte a vložte do vymastenej formy na pečenie. Na spodok koláča rozložte hruškový kompót a naň vylejte plnku. Na plnku uložte zopár plátkov hrušky.

5. Krok

Vložte koláč do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečte 45-50 minút.

6. Krok

Nechajte koláč úplne vychladnúť ešte vo forme pred tým, ako ho podáte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov